nokia-n-seria

Blog se zasniva ne predstavljanju mobilnih telefona marke NOKIA N-te serije. Hvala na pažnji, pa možda nešto novo naučite (bilo bi mi drago). Petrović Marko student e-poslovanja

« NOKIA I RIM | Main | NOKIA 97 VIDEO »

NOKIA 97 VIDEO
2008/12/22,14:17

Novi pametni telefon kompanije Nokia, pod nazivom N97, već je polarizovao ljubitelje mobilnih.

Dok jedni smatraju da je ovaj model prava konkurencija iPhone uređaju kompanije Apple i predviđaju mu veliki uspeh, drugi su uvereni da neće dugo opstati na tržištu - prvenstveno zbog ekrana ostljivog na dodir "koji i nije baš tako osetljiv", ali i zbog nešto glomaznijeg kućišta.

Kako bilo, Nokia je napravila telefon sa odličnim tehničkim karakteristikama koje uključuju ekran veličine 3.5 inča, QWERTY tastaturu, WiFi, Bluetooth, A-GPS, akcelerometar i digitalni kompas.

Telefon dolazi sa integrisanih 32 gigabajta skladišnog prostora, a tu je i dodatak u vidu microSD slota za kartice do 16 gigabajta. Prisutna je i kamera od 5 megapiksela, sa Carl Zeiss optikom, autofokusom i dual-LED blicom.

I sa softverske strane Nokia N97 je podignuta na viši nivo. Preinstaliran je S60 operativni sistem verzije pet, sa raznim dodacima za kontrolisanje dodirom.

Od aplikacija treba izdvojiti i soc-net prozorčić integrisan u početni screen, kao i poboljšani Nokia maps i Web čitač sa podrškom za Flash video.

Pogledajte video predstavljanja telefona na Nokia World konferenciji u Barseloni.

  

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu