nokia-n-seria

Blog se zasniva ne predstavljanju mobilnih telefona marke NOKIA N-te serije. Hvala na pažnji, pa možda nešto novo naučite (bilo bi mi drago). Petrović Marko student e-poslovanja

STIGLA NOKIA N 96 !!!
2008/10/29,11:30

Nokia N96 predstavlja rešenje koje se nalazi u vrhu ponude. Uređaj savršeno objedinjuje telefonske i multimedijalne opcije, a dolazi sa jedinstvenim Nokijinim dvostrukim kliznim mehanizmom. Dizajn telefona je sličan prethodnim modelima kao što su N81 i N95. N96 prati oblik, vrstu kućišta i dimenzije Nokije N95, dok se sličnost sa N81 ogleda u istim kontrolama, istom završnom sloju sa sjajnom površinom itd. Ono po čemu se ističe od ostalih su mali detalji koji su dodati ovom modelu. Novine u dizajnu, koje se mogu primetiti, su veća zaobljenost i malo atraktivniji izgled u odnosu na prethodne modele.

 

Nokia N96 je telefon bogat multimedijom, a svojim sadržajem nudi odličan spoj funkcionalnosti i zabave: možete da fotografišete, gledate video, TV uživo, igrate se putem N-Gage sistema, surfujete internetom, telefonirate ili otkrivate nove prostore uz pomoć navigacionog sistema.

Za izuzetne fotografije je zadužena je kamera identična onoj koja se isporučuje sa modelom Nokia N95 i ima 5 megapiksela. Fotografije možete tagovati istog trenutka kad ih snimite kako biste zabeležili lokaciju, a možete ih i direktno preneti na internet zajednice kao što je Flickr

                

Pri gledanju videa, telefon ne morate držati u rukama jer se oko okvira sočiva nalazi veoma izdržljivo rasklopivo postolje koje omogućava da N96 postavite u položaj koji je zgodan za gledanje video sadržaja, kada ga stavite na ravnu površinu.

Što se tiče zvuka, u poređenju sa modelom Nokia N95 8 GB, N96 je neznatno ispred, ali jedno je sigurno – N96 kada su u pitanju basevi ima skrivenog keca u rukavu, a tome je dodata 3D zvučna simulacija. Muziku možete slušati sa radija ili iz lične kolekcije prenete sa računara, a istu možete napraviti preuzimanjem pojedinačnih pesama iz aplikacije Nokia Music Store. N96 raspolaže 3,5 mm izlazom za slušalice što znači da je korisniku data sloboda izbora.

         

Najzanimljiviji dodatak je opremljenost DVB-H tunerom za prijem digitalnog TV signala što omogućava televizijski prenos uživo, a zbog posebnog sistema kompresije u memoriju telefon možete da uskladištite do 40 sati takvog sadržaja. Na žalost ovaj sistem emitovanja se još uvek ne koristi kod nas.

Sve u svemu nokia je napravila boom na trzistu, mislim da je ovaj modej bez premca najbolji telefon na trzistu.

                    

         

NOKIA N93 i N93i bez zamerki...
2008/10/24,17:08

Model Nokia N93 karakterišu dve šeme boja – crna i srebrna. Svetlija gama boja više odgovara ženama, dok gotovo svi muškarci biraju crnu varijantu. Nisam mogao da dokučim zbog čega žene biraju ovaj model telefona, s ozbirom da njegova veličina više odgovaraju muškom delu tržišta.

Za razliku od modela Nokia N90, kod kojeg smo imali priliku da vidimo rotirajući modul kamere, kamera kod modela N93 je stacionarna, a dizajn ovog modela snažno asocira na model Nokia N92. Ova dva telefona imaju slične dimenzije i gotovo ista tehnička rešenja. Dok je model Nokia N92 više test model za operatere koji pružaju uslugu mobilne televizije i nije dostupan u svim prodavnicama, N93 se prodaje širom sveta bez ograničenja na lokalne operatere.

 

 U pitanju je još jedan inovativni model za tehnološke pionire, uključujući one koji traže mogućnost video snimanja u pristojnom kvalitetu. Uređaj će biti odlično rešenje za one koji zaista imaju potrebe za svim ovim karakteristikama. Na tržištu se istovremeno nalazi model nokia N80 koji je namenjen širem auditorijumu, tako da treba videti kako će se ponašati Nokia N93 koji je hibrid modela N91 i N80 a takođe poseduje i 5mpx kameru. Model Nokia N93 treba i da bude smatran kao model na kojem kompanija isprobava nekoliko novih tehnologija.

N93i....  jos bolji...

  n93 i n93i

 

 

nokia N95 pun pogodak
2008/10/21,00:18

Nokia N95 - (N95 8GB) je najbolji model  nokie a ujedno i n serie koja se ikada proizvodila do sad.  U jednoj reci se moze opisati kao SAVRSEN multi-funkcionalni mobilni telefon. Pocev od savremenog modernog izgleda, preko kvaliteta, mogucnosti koje pruza, softverski vrhunski uradjen. U ovom clanku cu pokusati slikovito da vam predstavim model koji je OSVOIJO SVET!

 

Postoji nekoliko načina na koji možete da posmatrate Nokia-u N95 8Gb – neki će je videti kao staru Nokia-u N95 kojoj je proizvođač ispravio sve nedostatke, a neki će ovaj telefon videti kao potpuno novi model. Ali kako je od početka planirano dodavanje ovog modela osnovnom modelu, njegovo pojavljivanje za nikoga nije iznenađenje. Na tržištu će biti dostupna oba modela, čiji će se putevi ukrštati samo na otvorenim tržištima.

Nokia N95 8GB se ne susreće sa direktnim konkurentima na tržištu, izuzev kada su u pitanju modeli iz N serije navedeni ranije. Najbolja stvar u vezi ovog telefona je što je današnjim korisnicima ponuđeno da odaberu paket karakteristika i formu koja im najviše odgovara iz N serije.

opsirnije i detaljnije mozete videti na:  

 http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/1520/Nokia/N95-8GB

 

 

 

 

ubrzo napredak N serie NOKIA N80 N91
2008/10/16,10:21

Novim clankom pokusacu da vam u najboljem svetlu prezentujem ovadva modela nokie sto su u potpunosti skrenuli svima paznju na N seriu nokie. N80-Tek što je najavljen ovaj model je izazvao velike diskusije na specijalizovanim forumima i većina učesnika tih diskusija je potvrdila da će Nokia N80 biti veoma popularan. Aparat je po specifikacijama jedan od najfunkcionalnijih uređaja

                       

Gornji i donji deo telefona su zakošeni. Ovaj model ima veoma specifičan dizajn, možemo reći da je klasičan ili poslovni. Gornji deo je napravljen od srebrne plastike sa metalnim okvirom oko ekrana i tastature. Metal će se presijavati na suncu i tako jasno pokazivati od čega je ovaj deo telefona napravljen. Konstrukcija kućišta telefona je pouzdana, sa skoro neprimetnim spojevima.Aparat možete otvoriti jednom šakom i tako će Vam biti prikazana tastatura. Sam proces otvaranja teče glatko ali nema automatskog završavanja. Iako se tasteri nalaze veoma blizu jedan drugom nije bilo nikakvih problema pri njihovom korišćenju. Trenutno je ovo najbolji ekran među svima koji su mu slični. Slaba tačka aparata je njegova Li-Ion baterija BL-5B kapaciteta 820 mAh, koja je u potpunosti ista kao kod Nokia N90 modela. Tradicionalno za Nokia smartphone aparate podešavanja za kameru su veoma bogata. Na raspolaganju Vam je nekoliko režima rada - Automatski, Korisnički, Portret, Pejzaž, Sport, Noćni pejzaž (bez blica), Noćni portret (sa blicem). Masa je prosečna za smartphone modele i iznosi 134 grama. Ovaj aparat možete nositi kako želite - u džepu jakne ga skoro nećete ni osetiti, u džepu košulje će se lako primetiti; ako ga nosite u džepu pantalona osetićete ga najviše zbog njegove debljine.
N91- Aparat ćete odmah moći da prepoznate po dizajnu - u pitanju je jedan od uređaja čija je maska napravljena u potpunosti od metala.

                    

 Kada je poklopac zatvoren telefon skoro da nema proreza sa donje strane - ono malo što se vidi više je posledica dizajna. Poklopac sa muzičkim tasterima možete pomeriti koristeći samo jedan prst, veoma lako se pomera iako aparat ne poseduje mehanizam za automatsko završavanje.Ako pogledate sa zadnje strane poklopca videćete plastičnu osnovu za muzičke tastere i nekoliko žica koje nisu pokrivene. Ovo je verovatno mera smanjivanja mase pošto je masa aparata značajna. Nokia N91 je prvi model ovog proizvođača koji ima ugrađen hard disk, realizacija nije loša. Jedna od prednosti telefona je veliki broj dodataka u standardnom paketu što je tipično za premium modele. SVE U SVEMU zakljucite sami, telefon nema mane a naslednik mu stize ubrzo sa mnogo unapredjenih detalja sto ovaj model dovode bukvalno u sam vrh savrshenih mobilnih telefona.

 

uvod pocetak N70
2008/10/13,18:35

Na blogu nokia-n-seria pokusacu da vam prikazem mobilne telefone marke nokia N-te serije jer mislim da trebaju da imaju vecu paznju u odnosu na druge mobilne aparate rezlicitih brendova, generacija, modela, namena...

N SERIA je novija serija mobilnih telefona, novih generacija, unapredjenih funkcijama, mogucnostima u odnosu na bilo koje druge mobilne telefone. Prvi model nokie N-te serije je N70. To je pocetak proizvodnje jednih od najboljih telefona danashnjice, a najavljuje se i modeli koji tek trebaju da osvoje sam vrh mobilnih telefona ikad napravljenih.

                       

Nokia N70 je savršenija verzija Nokia 6630 modela, pošto su oba aparata zasnovana na istoj hardverskoj platformi. Krivine kućišta su blaže čak nego kod Nokia 6680 modela, ivice i uglovi su oštriji, dok su gornja i donja ivica kose. Dizajn je dobro osmišljen i dopašće se većini korisnika; dovoljno je promenjen da bi se aparat razlikovao od Nokia 6680 modela. Kućište je napravljeno od srebrne glatke plastike. Oko tastature i ekrana se nalazi umetak za koji se stiče utisak kao da je od metala po njegovom ponašanju na suncu i kada ga dodirnete; veoma dobro se uklapa u dizajn aparata. Naslednik ovom modelu je N73 naravno posle vec dobro poznate N sedamdeset dvojke i N70 Music.

Smart telefoni kompanije Nokia su sve manji sa svakim novim izdanjem tako da ni ovaj put nema izuzetka – u suštini, ovo je sam vrhunac minijaturizacije smart telefona koji poseduju QVGA ekran. Trenutno samo Nokia 5500 može prevazići dimenzije N73, ali najverovatnije samo do novog N7x modela. Dimenzije N73 su 110 x 49 x 19mm a težina mu je 116gr. U buduće dimenzije ove serije će varirati u opsegu ovih veličina, ne razmišlja se o daljem smanjenju veličine.Jedna od fantastičnih karakteristika modela N73 jeste prisustvo dva zvučnika koja vam dozvoljavaju da iskusite stereo ozvučenje. Sve do nedavno ovakva mogućnost za smart telefone bila je samo nestvarni san...
«Prethodni   1 2
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu