nokia-n-seria

Blog se zasniva ne predstavljanju mobilnih telefona marke NOKIA N-te serije. Hvala na pažnji, pa možda nešto novo naučite (bilo bi mi drago). Petrović Marko student e-poslovanja

« NOKIA N93 i N93i bez zamerki... | Main | NOKIA N82 neobican, savrsen... »

STIGLA NOKIA N 96 !!!
2008/10/29,11:30

Nokia N96 predstavlja rešenje koje se nalazi u vrhu ponude. Uređaj savršeno objedinjuje telefonske i multimedijalne opcije, a dolazi sa jedinstvenim Nokijinim dvostrukim kliznim mehanizmom. Dizajn telefona je sličan prethodnim modelima kao što su N81 i N95. N96 prati oblik, vrstu kućišta i dimenzije Nokije N95, dok se sličnost sa N81 ogleda u istim kontrolama, istom završnom sloju sa sjajnom površinom itd. Ono po čemu se ističe od ostalih su mali detalji koji su dodati ovom modelu. Novine u dizajnu, koje se mogu primetiti, su veća zaobljenost i malo atraktivniji izgled u odnosu na prethodne modele.

 

Nokia N96 je telefon bogat multimedijom, a svojim sadržajem nudi odličan spoj funkcionalnosti i zabave: možete da fotografišete, gledate video, TV uživo, igrate se putem N-Gage sistema, surfujete internetom, telefonirate ili otkrivate nove prostore uz pomoć navigacionog sistema.

Za izuzetne fotografije je zadužena je kamera identična onoj koja se isporučuje sa modelom Nokia N95 i ima 5 megapiksela. Fotografije možete tagovati istog trenutka kad ih snimite kako biste zabeležili lokaciju, a možete ih i direktno preneti na internet zajednice kao što je Flickr

                

Pri gledanju videa, telefon ne morate držati u rukama jer se oko okvira sočiva nalazi veoma izdržljivo rasklopivo postolje koje omogućava da N96 postavite u položaj koji je zgodan za gledanje video sadržaja, kada ga stavite na ravnu površinu.

Što se tiče zvuka, u poređenju sa modelom Nokia N95 8 GB, N96 je neznatno ispred, ali jedno je sigurno – N96 kada su u pitanju basevi ima skrivenog keca u rukavu, a tome je dodata 3D zvučna simulacija. Muziku možete slušati sa radija ili iz lične kolekcije prenete sa računara, a istu možete napraviti preuzimanjem pojedinačnih pesama iz aplikacije Nokia Music Store. N96 raspolaže 3,5 mm izlazom za slušalice što znači da je korisniku data sloboda izbora.

         

Najzanimljiviji dodatak je opremljenost DVB-H tunerom za prijem digitalnog TV signala što omogućava televizijski prenos uživo, a zbog posebnog sistema kompresije u memoriju telefon možete da uskladištite do 40 sati takvog sadržaja. Na žalost ovaj sistem emitovanja se još uvek ne koristi kod nas.

Sve u svemu nokia je napravila boom na trzistu, mislim da je ovaj modej bez premca najbolji telefon na trzistu.

                    

         

Komentari

Comment Icon

brutalan!

Posted by: nastasja at 2008/11/03, 12:14
Comment Icon

sweet!!

Posted by: dmc at 2008/11/03, 12:18
Comment Icon

Pa dobar je, ali ja nisam toliko odusevljen...Jedino sto ima 16gb, ostalo nista posebno

Posted by: Alex at 2008/11/10, 18:41
Comment Icon

A sa druge strane mozes uzeti laptop koji moze mnogo vise :))) LOL

Posted by: dmc at 2008/11/10, 18:43
Comment Icon extra

ma kakav laptop od kad imam ovaj tel ne palim laptom jer sve sto mi treba ima na njemu!!! tel je extra....glavne karakteristike su mu slicne kao na n95 8gb ali je softvar puno napredni!!!

Posted by: djape at 2008/12/20, 01:02
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu