nokia-n-seria

Blog se zasniva ne predstavljanju mobilnih telefona marke NOKIA N-te serije. Hvala na pažnji, pa možda nešto novo naučite (bilo bi mi drago). Petrović Marko student e-poslovanja

ubrzo napredak N serie NOKIA N80 N91
2008/10/16,10:21

Novim clankom pokusacu da vam u najboljem svetlu prezentujem ovadva modela nokie sto su u potpunosti skrenuli svima paznju na N seriu nokie. N80-Tek što je najavljen ovaj model je izazvao velike diskusije na specijalizovanim forumima i većina učesnika tih diskusija je potvrdila da će Nokia N80 biti veoma popularan. Aparat je po specifikacijama jedan od najfunkcionalnijih uređaja

                       

Gornji i donji deo telefona su zakošeni. Ovaj model ima veoma specifičan dizajn, možemo reći da je klasičan ili poslovni. Gornji deo je napravljen od srebrne plastike sa metalnim okvirom oko ekrana i tastature. Metal će se presijavati na suncu i tako jasno pokazivati od čega je ovaj deo telefona napravljen. Konstrukcija kućišta telefona je pouzdana, sa skoro neprimetnim spojevima.Aparat možete otvoriti jednom šakom i tako će Vam biti prikazana tastatura. Sam proces otvaranja teče glatko ali nema automatskog završavanja. Iako se tasteri nalaze veoma blizu jedan drugom nije bilo nikakvih problema pri njihovom korišćenju. Trenutno je ovo najbolji ekran među svima koji su mu slični. Slaba tačka aparata je njegova Li-Ion baterija BL-5B kapaciteta 820 mAh, koja je u potpunosti ista kao kod Nokia N90 modela. Tradicionalno za Nokia smartphone aparate podešavanja za kameru su veoma bogata. Na raspolaganju Vam je nekoliko režima rada - Automatski, Korisnički, Portret, Pejzaž, Sport, Noćni pejzaž (bez blica), Noćni portret (sa blicem). Masa je prosečna za smartphone modele i iznosi 134 grama. Ovaj aparat možete nositi kako želite - u džepu jakne ga skoro nećete ni osetiti, u džepu košulje će se lako primetiti; ako ga nosite u džepu pantalona osetićete ga najviše zbog njegove debljine.
N91- Aparat ćete odmah moći da prepoznate po dizajnu - u pitanju je jedan od uređaja čija je maska napravljena u potpunosti od metala.

                    

 Kada je poklopac zatvoren telefon skoro da nema proreza sa donje strane - ono malo što se vidi više je posledica dizajna. Poklopac sa muzičkim tasterima možete pomeriti koristeći samo jedan prst, veoma lako se pomera iako aparat ne poseduje mehanizam za automatsko završavanje.Ako pogledate sa zadnje strane poklopca videćete plastičnu osnovu za muzičke tastere i nekoliko žica koje nisu pokrivene. Ovo je verovatno mera smanjivanja mase pošto je masa aparata značajna. Nokia N91 je prvi model ovog proizvođača koji ima ugrađen hard disk, realizacija nije loša. Jedna od prednosti telefona je veliki broj dodataka u standardnom paketu što je tipično za premium modele. SVE U SVEMU zakljucite sami, telefon nema mane a naslednik mu stize ubrzo sa mnogo unapredjenih detalja sto ovaj model dovode bukvalno u sam vrh savrshenih mobilnih telefona.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu